V Šmihelu 3. ocenjevanje salam
29. marca je v Šmihelu potekalo že 3. ocenjevanje salam Šmihelske doline. Organizacijo dogodka je s pomočjo Občine Pivka izpeljala vaška skupnost Šmihel, sestavila strokovno komisijo in ocenila suhomesnate izdelke, ki so jih pridne roke skrbno pridelovale že od jeseni.
Obiskovalci so bili navdušeni! Prijavljenih je bilo 18 vzorcev, obiskovalci so si vsakega skrbno ogledali, povonjali in okusili ter zapisali število točk, ki bi si jih po kriteriju zaslužil posamezen vzorec. Svoje točke je podala tudi komisija in podelila štiri zlata, pet srebrnih in pet bronastih priznanj, štiri priznanja za sodelovanje ter posebno priznanje za najboljšo salamo po mnenju udeležencev. Udeleženci ocenjevanja so prejeli uporaben predpasnik, ki je seveda nepogrešljiv tako pri kolinah kot tudi pri ustvarjanju z mesnimi dobrotami v kuhinji. Po uradni razglasitvi rezultatov pa na druženju ni manjkala niti dobra kapljica in vesela pesem.
Prejemniki zlatih priznanj: Matej Mikuletič, Mesnica J&P Pivka, David Rebec, Patrik Rotar
Prejemniki srebrnih priznanj: Tomaž Volk, Rok Rebec, Peter Bratoš, Jan Kaluža, Miha Urbančič,
Prejemniki bronastih priznanj: Damjan Volk, Danijel Srebovt, Cveto Morel, Matija Rebec, Denis Mikuletič
Prejemniki priznanj za sodelovanje: Dominik Srebot, Stojan Medved, Gregor Križman, Jan Kaluža
Najboljša salama po mnenju obiskovalcev: Danijel Srebovt
Tinkara Volk