Napolitanske pice Pri Zotlarju v srcu Brkinov
Gostilna Pri Zotlarju je v svojo gostinsko ponudbo dodala peko napolitanskih pic. Na včerajšnjem odprtju oddelka picerije, ki se ga je udeležila tudi podžupanja Majda Godina, so obiskovalci lahko okušali napolitanske pice, v meniju jih bo zapisanih 12 vrst, in se družili v prijetnem vzdušju.
Pica je vedno dobra, čeprav je klasična, napolitanska pa je nekaj več, saj je znano, da so Napolitanci kralji pice, je povedala gostinka Tadeja Logar in dodala, da je pica pripravljena iz kakovostnih sestavin, proizvedenih na italijanskem podeželju, pečena pa je v izvirni napolitanski peči.
Gostilna Pri Zotlarju je družinska gostilna s prenočišči, ki deluje že več kot 100 let. Vodi jo že četrta generacija družine Zotlar. S širitvijo ponudbe so zaposlili picopeka Jana Lever, ki se je večkrat odlikoval na državnih tekmovanjih.
Sobe so se izkazale kot dobra naložba. Gostje pri njih radi tudi prenočijo od dneva do treh dni, še posebej tisti, ki imajo radi naravo. Obisk Pri Zotlarju jim ponuja tudi možnost izletov v okolico in dlje. Le nekaj korakov stran teče reka Reka s svojimi mirnimi pritoki, ki vabijo na sprehode in kolesarske ture po lepo urejenih gozdnih poteh.
Zaradi boljšega povezovanja so se Pri Zotlarju včlanili v Društvo za gostinstvo in turizem Postojna in Pivka in sodelovali na odmevnem dogodku Čemaževi dnevi na Zelenem krasu v soorganizaciji Regionalne razvojne agencije Zeleni kras.